Friskvårdsbidrag – hög tid att utnyttja årets bidrag

Skatteverket godkänner våra kurser som friskvård

Friskvård - Flicka i höstlöv

Du är viktig! Det tycker förhoppningsvis även din arbetsgivare. Många arbetsgivare satsar därför på friskvård och ger ett friskvårdsbidrag till sina anställda.

De flesta vet att man kan få bidrag till gymkort, massage osv. Men visste du att skatteverket även har godkänt webbutbildningar som kan bidra till bättre hälsa som avdragsgilla för din arbetsgivare?

Läs mer på skatteverkets hemsida: Motions- och friskvårdsförmåner via internettjänster | Rättslig vägledning | Skatteverket

Hög tid att utnyttja ditt friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidrag ger möjligheter

Nu börjar det bli hög tid att utnyttja årets friskvårdsbidrag då det snart är dags att redovisa det för din arbetsgivare!

Det finns så mycket mer än gymkort du kan köpa för din friskvårdspeng.

Vilken friskvård passar dig?

 • Kurser som leder till bättre hälsa
 • Få bra vanor som fungerar i vardagen
 • Göra livsstilsförändringar
 • Träna på gym
 • Få massage
 • Rida
 • osv

Kanske några av våra kurser passar dig? Om du köper dem nu så har du tillgång till kursen ett helt år!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos Kåsessons

Hela kroppen i fokus

Friskvårdsbidrag för hela din hälsa

Våra utbildningar tar ett helhetsgrepp om din hälsa även om de inriktar sig på högt blodtryck respektive viktminskning. Ditt mående, din utgångspunkt och dina förutsättningar står alltid i fokus!

För att kunna göra förändringar behöver du naturligtvis kunskap om vad som är bra för hälsan. Men den stora svårigheten är ju att leva som man lär!

Se nedan hur vi kan hjälpa dig med kunskaper om vad som är bra för dig. Men det unika är att vi hjälper dig med att hitta dina vägar till att få in dina kunskaper i din vardag! För det är ju först när du använder kunskaperna som de gör verklig nytta!

Vi jobbar med

 • små steg för att hålla i och hålla ut
 • förändringar som passar just dig
 • strukturer i din vardag som leder till att du verkligen gör de förändringar som du vill göra
 • strategier som fungerar för dig
 • inspiration och personlig coachning

Du får lektioner, arbetsmaterial och coachning av nutritionist via telefon – allt för att du ska hitta din väg till ett bättre mående.

Exempel på kurser

”Din väg till ett lättare liv

En utbildning för dig som är överviktig, men ett lättare liv innebär framför allt att du inte ska krångla till det. Du kommer att jobba med att hitta strategier så ditt liv blir enklare med goda vanor, att du ska orka mer och att dina naturliga funktioner i kroppen (t ex hunger och mättnadssignaler) ska fungera. I kursen ingår även telefoncoachning.

Läs mer om kursen här>>>

”Mat som sänker ditt höga blodtryck – kunskap och inspiration till bra mat

Mat som sänker ditt höga blodtryck
Du får massor med fakta, tips och inspiration till mat som är god, enkel och bevisat bra för ditt blodtryck. Alla som gått kursen och följt råden har fått en sänkning av sitt blodtryck. För flera av våra deltagare har det gått så bra för så de har kunnat minska eller ta bort medicinering (måste dock göras i samråd med din läkare). Kommentarer har också varit att det faktiskt inte har varit så svårt och att bara små förändringar har visat effekt.

Läs mer om kursen här>>>

Du kan även gå en fortsättningskurs där vi hjälper dig att få in dina kunskaper i ditt vardagsliv ”Din väg till ett lägre blodtryck”. Vill du ha tryckt material och coachning via telefon så finns även den möjligheten.

Vi finns på e-passi och ActiWay – tjänsten som underlättar användningen av ditt friskvårdsbidrag

Får du ditt friskvårdsbidrag genom e-passi eller ActiWay kan du enkelt utnyttja ditt friskvårdsbidrag via dem. Detta är tjänster som din arbetsgivare är kopplad till. Där finns massor med leverantörer som har friskvårdsutbud och ActiWay respektive e-passi tar hand om redovisningen av ditt friskvårdsbidrag.

Om din arbetsgivare är ansluten till e-passi eller ActiWay behöver du varken lägga ut pengar eller redovisa ditt friskvårdsköp till din arbetsgivare.

Klicka på respektive länk: 

ActiWay eller ePassi (sök på Kåsessons)

Lämna ett svar