Mat som sänker ditt blodtryck

Hem » Mat som sänker ditt blodtryck

Våra kurser om blodtryck:

Din väg till att sänka blodtrycket

“Jag sänkte mitt blodtryck från 180/75 till 136/66 på bara 4 månader!”

Bibbi, kursdeltagare
Bra mat vid högt blodtryck

Vill du göra som Bibbi och få ett längre och friskare liv?

och dessutom:

  • få en hel receptbok fylld med goda recept som är anpassade till att sänka högt blodtryck
  • ha en personlig strategi för att just du ska lyckas
  • veta vad du ska ändra i dina favoritrecept för att de ska vara anpassade till att sänka högt blodtryck
  • hitta bra sätt att få maten god utan att salta för mycket
  • kunna göra kloka matval

Sänk ditt blodtryck med god mat som håller i längden

Det räcker inte att veta vad du behöver äta; det är så viktigt att den mat som är bra för dig smakar gott och blir en del i din vardag! Det du äter till fest spelar oftast inte så stor roll! Vi vill därför hjälpa dig att hitta vägar för att maten som du vill äta också passar in i ditt liv!
Att ta till en “quick-fix” känns kanske tilltalande – men vi fokuserar på lösningar som håller i längden! Därför använder vi oss av metoden “Det lilla stegets kraft”. Med denna metod tar vi dig med små steg till en mer långsiktig och hållbar förändring. 

Vedertagen kunskap

Kunskapen vi förmedlar är vedertagen och grundar sig på Svenska Näringsrekommendationer. Kunskapen baserar sig på evidensbaserad forskning och innehåller sådan mat som alla mår bra av. Här kan du läsa mer om vår kursansvarige, Maria Åkesson.

Kunskap och inspiration – från ord till handling

I våra kurser får du massor med kunskap och inspiration. Vi hjälper dig också att ta dig från ord till handling så att du får bestående resultat.

Mat kan sänka högt blodtryck

Att sänka ett högt blodtryck är livsviktigt! Har du högt blodtryck så är livsstilsåtgärder för att sänka blodtrycket det första som du måste göra för att du ska öka chanserna till ett långt och friskt liv. Det kan vara livsstilsåtgärder såsom kost, motion, stresshantering eller rökstopp. Ibland behövs även hjälp med tabletter men det avgör din läkare. Livsstilen och maten är otroligt viktiga! Därför har vi nu tagit fram utbildningar som ska hjälpa dig att äta en kost som visats vara mycket effektiv för blodtryckssänkning; ja till och med lika effektiv som blodtryckssänkande medicin! 

Kosten som sänker blodtrycket har länge använts i USA som behandling vid högt blodtryck. Den är väldokumenterad i forskning och benämns ofta DASH (dietary approaches to stop hypertension).

Digitalt men enkelt

Kåsessons Utbildning har tagit fram flera utbildningar och håller nu på att digitalisera dem så du enkelt kan gå en utbildning via din dator, telefon eller platta, var och när du vill. Har du en telefon, dator eller platta så är det bara att läsa, klicka, se filmer och göra uppgifter. Allt detta förklaras enkelt och pedagogiskt!

Glöm inte att du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag till våra kurser!

<– Gå tillbaks till förstasidan