Lätthet

Fjäril flyger med lätthet

Få lätthet i ditt liv

Vem önskar inte att man kunde göra vardagssysslorna med lätthet? Tänk så bra det skulle vara! Men så är det ju inte alltid! Har du några knep för att få in lätthet i ditt liv?

Jag frågade ett antal personer hur de gör för att få livet och det man måste göra att gå lättare. De flesta svar jag fick handlade om att “sätta igång”!

  • Se inte för mycket på målet och alla hinder som ligger i vägen utan sätt igång!
  • Fokusera på uppgiften istället för målet!
  • Ta reda på vad som är i vägen.
  • Var ärlig mot dig själv och acceptera svaret så går förändringen av sig själv!
  • Välj bort ”måsten” och gör dom när du känner lätthet i dom! Men då måste du ha en hög toleransnivå för att livet inte är perfekt!

Livsstilsförändringar med lätthet

Som livsstilscoach måste man vara ödmjuk inför att vi alla gör saker med olika grad av lätthet! För vissa är det lätt att ta på sig joggingskorna och ta en 5 km joggingtur; men för andra är det ett stort steg att bara ta på sig skorna. Likadant kan det vara med matvanorna. De flesta vet vad de skulle må bra av att förändra, men gör det ändå inte. Det kan t ex bero på att man inte är van vid den maten eller hur man ska få den god. Det blir lättare att gå i samma fotspår som förut!

Att göra förändringar medför alltid en tröskel att ta sig över – olika stor beroende på person och vad det är vi ska förändra. En liten tröskel är alltid lättare att ta sig över än om den är stor. Skulle man falla tillbaka blir fallet inte heller lika stort. Därför jobbar vi med “Det lilla stegets kraft” i våra kurser och coachning; många små steg som man gör med lätthet, det leder till verklig förändring!

Med små steg når du ditt mål med lätthet

Mental förberedelse

De flesta av oss vet att det är bra att äta mer grönsaker, att det är bra att röra på sig eller att sluta röka! Men är vi inte mentalt beredda på att göra någon förändring så räcker det inte alltid att vi hotas av sjukdom som kan kosta oss livet för att vi ska förändra vår livssituation.

  • Vad är det som gör att du inte gör förändringar som du vet att du skulle må bra av?
  • Vad är omständigheter som gör att du verkligen inte kan göra någon förändring och vad är bara ursäkter?
  • Jag vill påstå att minst 99 % av dina argument bara är ursäkter! Det är tufft att inse, men först när du fått insikten kan du göra något åt det!

Inspiration och glädje – vägen till lätthet!

Inspirerande recept som kan lagas med lätthet i vår receptsamling. Här - kåldolme i tomatsås

Jag tror att vi som jobbar med råd om mat har varit dåliga på att förmedla glädjen i att hitta inspiration till hur mycket gott det finns av det som är bra för oss! Dessutom verkar de flesta tro att om man börjar äta bra så är det kört med allt det goda – man får inte ta sig ett glas vin eller äta den där pizzan som man suktar efter. Men så är det ju inte alls! Äter du bra i vardagslag så är det ju ingen hälsofara att ta lite vin då och då eller att äta en pizza! Det är ju om du inte äter bra i vardagslag som det du kanske suktar efter kan bli en stor hälsorisk.

Att ta ett litet steg är faktiskt bättre än inget alls! För ett litet steg som man gör med lätthet kan göra underverk och behöver inte ta någon tid eller energi alls!

Vill du läsa mer om mikrovana och det lilla stegets kraft kan du läsa ett tidigare blogginlägg här>>>.

Blir du intresserad av fördjupning och vägledning klicka här>>>

Vi på Kåsessons Utbildning utgår från evidensbaserad kunskap och myndigheters rekommendationer.

Jag hoppas att du följer oss – annars fyller du i att du vill ha vårt nyhetsbrev här>>>! Då får du meddelande när det kommer nyheter och nya blogginlägg från oss.

Ha det gott! Hälsningar

Maria Åkesson, utbildningsansvarig nutritionist på Kåsessons utbildning

Lämna ett svar