Mikrovana – det nya inför 2022?

Igår gjorde jag en film om 5 tips för att nå dina mål. När jag åkte till jobbet idag fick jag höra en psykolog på radion prata om ett av årets nya ord – mikrovana! Och till min förvåning var detta ord precis det jag pratar om i min film – utan att veta att ordet mikrovana fanns! Jag har tidigare pratat om “det lilla stegets kraft” och innebörden är i stort sett densamma som i mikrovana.

Det är så kul när flera experter säger samma sak! Psykologen och jag är helt överens om att det är de små små förändringar i vardagen som ger det bästa resultatet (i de flesta fallen). Dessutom finns det även forskning som stödjer våra teorier!

Step by step - mikrovana att ta små steg
Små steg till en bättre hälsa

En mikrovana är en liten vana som man gör med lätthet

Det ska alltså vara sådant du knappt tänker på att du gör; det kan vara att stå på ett ben när du borstar tänderna eller att göra 10 knäböjningar när du väntar på att kaffet blir klart!

Det är lättare att en armhävning blir av under många dagar, än 100 vid enstaka tillfällen. Och det är de goda vanorna som blir av som ger effekt! Dessutom kan man känna sig riktigt duktig om man gör tre någon gång medan man kanske känner sig misslyckad om man satt upp målet att göra 100 och en dag “bara” gör 50!!

Nyårsraket

Vilka mikrovanor kan du komma på?

Ett nytt år är ju ett fantastiskt bra tillfälle att göra ett avstamp och se över sina vanor. Ta en titt på filmen så får du se och höra mina små tips om hur du kan tänka.

Klicka här >> så kommer du till filmen!

Nu önskar vi på Kåsessons Utbildning er ett riktigt Gott Nytt År!

Jul o Nyår
Maria Åkesson, Kåsessons Utbildning

Vill du veta mer om våra utbildningar, klicka här>>

Lämna ett svar