Så glad jag blir!

glad tjej som sprider konfetti

Jag sprang nyligen på en artikel om viktbalans som gjorde mig glad! Äntligen ett balanserat budskap om att vi behöver vara snälla mot oss själva; att hårda dieter och tuff träning inte fungerar i längden för den som vill gå ner i vikt!

Det var en artikel om Englands största hälsoprofet, allmänläkaren Rangan Chatterjee som gjorde mig glad. Jag kan erkänna att jag inte läst allt om honom, men den artikel jag läste gjorde att jag fick en go´ känsla!

Länk till Rangan Chatterjees blogg

Fruktsallad man blir glad av

Seriösa kostrådgivare som vill få ut ett välbalanserat matbudskap har länge varit motarbetade av alla dieter och snabba lösningar på viktminskning och hälsa. Det är ju inte så konstigt att vi faller för snabba resultat och enkla lösningar. Men alla som provat vet att de sällan ger något varaktigt resultat.

Har det börjat svänga nu?

Är tiden inne för att vi ska kunna hitta vad som ger verklig förändring?

Under 30 år har jag föreläst om vad, när, hur och varför vi behöver äta. Jag har förklarat hur viktig vår dygnsrytm och när vi äter är för vår hälsa. Det har väckt många aha-upplevelser när jag berättat om hur vanlig mat kan vara funktionell; t ex att man kan äta sig till ett lägre blodtryck eller att ost kan ge bättre tandhälsa osv.

mus som äter ost och blir glad av sina fina tänder

Verklig förändring

Så stort intresse jag mött! Men har det lett till verklig förändring?

Den verkliga förändringen blir av först när kunskapen blir till praktisk handling. Det är så många steg på vägen som avgör dina val av mat och om dina matvanor är bra t ex: Vad har du lärt dig att tycka om? Vad finns tillgängligt? Har du kunskap om matlagning och att komponera måltider? När äter du? Behöver du äta ute ofta? Kan du få bra smak på maten? Styrs du ofta av sug? Känner du hunger och mättnad?

Håll utkik!

Efter jul tänker jag därför sprida praktiska tips och råd som man lätt kan använda i praktiken. Så håll utkik!

Och kom ihåg att det är de små förändringarna som vi orkar att hålla i som ger resultat och att vi måste se till att mat både är gott och gör gott!

Vi på Kåsessons önskar dig en god och glad jul!

Håll också utkik efter tips på hur du kan njuta av julbordet utan att ditt blodtryck går bananas! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om allt som händer hos oss. Under Black Week får du dessutom en rabattkod som ger 50% på allt hos Kåsessons när du anmäler dig till nyhetsbrevet (rabatten gäller t o m söndag den 28 nov 2021).

Klicka här>>> för att komma till nyhetsbrevet

Lämna ett svar