Högt blodtryck kan sänkas utan mediciner

Nu uppmärksammas den alarmerande ökningen av antalet personer med högt blodtryck!

Artikel i Aftonbladet. Sänk ditt blodtryck - utan mediciner
Aftonbladet 27 okt 2021

Antalet personer med högt blodtryck ökar lavinartat! Andelen svenskar med normalt blodtryck är nu bara 20 %.

Aftonbladet tog igår upp att man kan sänka blodtrycket utan medicin. Det är ingen supernyhet. Men trots att vi vet så mycket om vad livsstilsförändringar kan åstadkomma så har inte vården de resurser för att ge patienter med högt blodtryck den vägledning de behöver för att sänka sitt blodtryck.

Det är så mycket enklare med en tablett! Men i våra svenska riktlinjer för behandling av högt blodtryck så SKA livsstilen vara det första man tar itu med!

Varför då? Jo, med livsstilsförändringar kan vi gå till botten med problemet och lösa det, i stället för att bara göra konstgjord andning och ta bort symptomet!

Högt blodtryck är allvarligt och ska behandlas! Många behöver läkemedel. Men livsstilsförändringar måste också till – och då inte bara att man inom vården säger till patienten att ”du måste gå ner i vikt”, ”du måste röra dig mer”, ”minska saltet”, ”ät mer grönsaker” osv! Detta är jättebra råd! Men problemet ligger ju i att vi oftast inte lever som vi lär!

Varför lever vi inte som vi lär då?

Ja det kan ju bero på olika saker. Men en anledning som jag ofta stöter på är att vi gör det alltför komplicerat! Vi behöver få in nya vanor utan att behöva tänka på att vi gör dem, de ska gå av sig själv.

Många kan behöva stöd och hjälp för att hitta de knep och strategier för att få livet att bli enkelt samtidigt som man lever ett liv som gynnar hälsan.

Få hjälp med att leva som du lär!

Kåsessons har utvecklat webbkurser i hur du kan få ner ditt höga blodtryck med kost! Det är helt vanlig mat som har bevisad effekt på blodtrycket. Du får inspiration med recept och tips samt hjälp med att hitta strategier för att få in denna kost i din vardag.

Webbkurs Mat som sänker ditt blodtryck
Webbkurs “Mat som sänker ditt höga blodtryck”

Vi har också en webbkurs som heter Din väg till ett lättare liv”. Den handlar om viktminskning men är också en strategi för att du som är överviktig ska hitta ett sätt att förhålla dig till din kropp så det blir viktigt och enklare för dig att ta hand om din fantastiska skapelse – din kropp!

Webbutbildning Din väg till ett lättare liv
Webbkurs “Din väg till ett lättare liv”

OBS! Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare så kan kurserna bli gratis för dig!

PS. Vill du ha vårt nyhetsbrev och “5 steg till ett lättare liv” helt utan kostnad klicka här>>> och fyll i pop-up-fönstret.

Lämna ett svar