En liten film om Kåsessons Utbildning:

Vi kan hjälpa dig med att:

  • hitta vanor som kan ge dig ett längre och friskare liv!
  • hitta mat och vanor som förenklar din vardag!
  • locka fram goda smaker i maten!
  • hitta strategier så du kan göra kloka val!

Gratis!

“5 steg till ett lättare liv”

Utnyttja ditt friskvårdsbidrag genom ActiWay genom ePassi Aktuellt

Du kan nu enkelt utnyttja ditt friskvårdsbidrag till våra kurser genom ActiWay eller ePassi (sök på Kåsessons)

Webbkurser för dig 

Vår devis är att man kan äta allt men inte alltid och att den mat som är bra för dig också ska smaka riktigt gott! 

Vi krånglar inte till det! 

"Jag sänkte mitt blodtryck från 180/75 till 136/66 på bara 4 månader!"
Din väg till att sänka blodtrycket
Bibbi
Kursdeltagare
Bra mat vid högt blodtryck

Vill du göra som Bibbi och få ett längre och friskare liv?

och dessutom:

  •  en hel receptbok fylld med goda recept som är anpassade till att sänka högt blodtryck
  • ha en personlig strategi för att just du ska lyckas
  • veta vad du ska ändra i dina favoritrecept för att de ska vara anpassade till att sänka högt blodtryck
  • hitta bra sätt att få maten god utan att salta för mycket 
  • kunna göra kloka matval 

God mat som håller i längden

Det räcker inte att veta vad du behöver äta; det är så viktigt att den mat som är bra för dig smakar gott och blir en del i din vardag! Det du äter till fest spelar oftast inte så stor roll! Vi vill därför hjälpa dig att hitta vägar för att maten som du vill äta också passar in i ditt liv!

Kvickfix känns kanske tilltalande – men vi fokuserar på lösningar som håller i längden! Därför använder vi oss av metoden “Det lilla stegets kraft”. Med denna metod tar vi dig med små steg till en mer långsiktig och hållbar förändring.
 

Vedertagen kunskap

Kunskapen vi förmedlar är vedertagen och grundar sig på Svenska Näringsrekommendationer. Kunskapen baserar sig på evidensbaserad forskning och innehåller sådan mat som alla mår bra av.

Kunskap och inspiration – från ord till handling

I våra kurser får du massor med kunskap och inspiration. Vi hjälper dig också att ta dig från ord till handling så att du får bestående resultat.

Ett lättare liv för dig som är överviktig

Har du en ohälsosam övervikt så har du säkert känt att det är tungt och jobbigt att leka med barn eller barnbarn, att du inte orkar motionera; du har kanske ont i lederna och kanske är det svårt att göra de mest vardagliga sysslorna, ja kanske till och med att ta på sig kläderna.

Du vet att det är förhållandet mellan hur mycket du äter och hur mycket du rör dig som gör dig överviktig eller inte – men ack så svårt det är att få det att få till det i praktiken! 

Men det finns hjälp att få! Det kan till och med bli roligt!

Nyckeln ligger i att börja fundera över varför du t ex alltid dras till skafferiet framåt eftermiddagen, eller varför du alltid lockas till godishyllan i butiken. När du sedan kommit underfund med hur du beter dig i olika situationer så är det ju spännande och roligt att hitta strategier för att göra annorlunda! Först då kan du få till vanor som blir bestående och som blir lätta att följa!

Mat kan sänka högt blodtryck

Att sänka ett högt blodtryck är livsviktigt! Har du högt blodtryck så är livsstilsåtgärder för att sänka blodtrycket det första som du måste göra för att du ska öka chanserna till ett långt och friskt liv. Det kan vara livsstilsåtgärder såsom kost, motion, stresshantering eller rökstopp. Ibland behövs även hjälp med tabletter men det avgör din läkare. Livsstilen och maten är otroligt viktiga! Därför har vi nu tagit fram utbildningar som ska hjälpa dig att äta en kost som visats vara mycket effektiv för blodtryckssänkning; ja till och med lika effektiv som blodtryckssänkande medicin! 

Kosten som sänker blodtrycket har länge använts i USA som behandling vid högt blodtryck. Den är väldokumenterad i forskning och benämns ofta DASH (dietary approaches to stop hypertension).

Digitalt men enkelt

Kåsessons utbildning har tagit fram flera utbildningar och håller nu på att digitalisera dem så du enkelt kan gå en utbildning via din dator, telefon eller platta, var och när du vill. Har du en telefon, dator eller platta så är det bara att läsa, klicka, se filmer och göra uppgifter. Allt detta förklaras enkelt och pedagogiskt!